W ramach dzisiejszych działań 20 listopada odbyły się lekcje tematyczne:
„Świat do góry nogami” – uczniowie analizowali związki między różnymi zawodami a ich wpływem na środowisko, gospodarkę, prawa człowieka i pracę opiekuńczą, a także wskazywali powiązania między nierównością płci a niesprawiedliwością klimatyczną.
„How does food get to us?” – podczas zajęć młodzież zastanawiała się nad współczesnym, „zepsutym” systemem żywnościowym, utratą więzi z naturalną żywnością oraz rolą małych rolników w budowaniu bardziej zrównoważonej przyszłości. Film stał się punktem wyjścia do dyskusji o globalnych wyzwaniach związanych z produkcją żywności oraz o odpowiedzialnych wyborach konsumenckich - i to wszystko w języku angielskim.
Zajęcia przeprowadzili: p. Ewelina Garbaciak, p. Bożena Kostrzewa, p. Piotr Skórka i p. Magdalena Cieślak.
A już jutro rozstrzygnięcie konkursu na lapbooka o Celach Zrównoważonego Rozwoju.